Mammas älskling.

Häromdagen när jag kom ut ur badrummet så hittade jag Ozzy sittandes vid spegeln och där satt han och speglade sig..Så sööööt.!Innan har han stannat upp och kollat in sig själv när han har gått förbi och en dag när han hade råttan med sig så hoppade han till när han såg sig själv och favoriten RÅTTAN.Slår vad om att han tänkte: Oh shit en råtta och en annan mops har den.Här ska busas!Ända fram till att han upptäckte att det var han själv..Min sötaste roligaste älskling.!


VFU

Igår hade jag min första VFU dag för den här 5 veckors perioden.Det var himla skoj att vara tillbaka men efter första dagen är man ju lite extra trött innan man har kommit in i rytmen.Det är ju ändå ett ganska intensivt arbete men samtidigt så otroligt roligt.Ikväll ska jag sätta igång med mina VFU uppgifter, det var en hel del vi skulle hitta på..Men idag ska jag hålla i lite påskpyssel och sen har de planerat en del annat inför påsk så nästa vecka ska jag sätta igång med mitt..Jag börjar kl 9 idag och slutar vid 16.30 men jag och min handledare ska sitta ner en stund efter arbetstid så vi får se när jag är hemma.Testade att göra linssoppa för första gången igår och det blev helt okej,.Har kvar tokmycket så vi kan äta det idag med för jag lär inte orka stå och laga mat när jag kommer hem så sent.Lite svårt att ställa om sig till att vara borta hela dagarna och sen komma hem och ta ut hunden och laga mat, sen någonstans ska man få in sin egen träning.Men det är ju så man har det i det vanliga livet, men det har jag väl förträngt efter snart ett år i skolan hihi.


Hihi

funny animals
                                  


hemskrivning.

Jag fattar inte hur min hemskrivning ska skrivas, antingen ska man göra precis som vanligt eller precis tvärtom.Det beror på hur man tolkar uppgiften,.Vi har en annan lärare än vi brukar så de kanske skriver helt olika men menar samma så jag skickade iväg ett mail och frågade..Får väl se om hon svarar..Tills dess är det bara att läsa och läsa och skriva ihop nåt sen får vi se hur det blir,..Jag har tränat agility idag på morgonen igen, var nere igår med..Men jag behöver ha en lugn och harmonisk hund här hemma när jag skriver så jag tänkte att det var bäst..Jag tog av kopplet för första gången idag när vi tränade gungan..Har inte vågat det innan för han har ju sån fart så han kan flyga rätt ut eller så är det ett par ben som hamnar utanför i farten, men idag gick det klockrent med fart och sen tvärnit på markeringen( har fått tillfällig hjärndöd så jag kommer inte ihåg  vad det heter så det fick heta markering).Sen tränade vi lite slalom sen fick han springa en bana för skojs skull, blir för tråkigt att bara träna en och samma sak under ett pass utan att han får springa.Han var så glad, som alltid=)


Påskpyssel

Jag ska ut på VFU nästa vecka och jag tänkte göra lite påskpyssel med barnen men skulle jättegärna få lite ideer om vad man kan göra.Barnen är mellan 1-3 år så det får inte vara för avancerat och pilligt.Kom med tips.!


Gräsand

Ozzy och jag tog en promenad och vi gick förbi bäcken här nere i Pukeberg och som vanligt var det fullt av gräsänder, jag stannade och tog en titt.Jag upptäckte då att alla änderna simmade parvis, det har jag inte tänkt på innan.Hittade lite info på wikipedia där det står att de bildar par under vintern om de inte har flyttat och det har inte de här gjort.Men jag kan inte minnas att jag har sett dem parvis förrän nu, men så har jag ju i och för sig inte intresserat mig för dem innan heller haha..Gulligt var det iaf, hann se ett litet svartsjukedrama då två hanar bråkade lite om samma hona men den som försökte splittra ett par hade en annan hona lite vid sidan av.Om jag hade vart henne hade jag dumpat honom eftersom han uppenbarligen var mer intresserad av den andra honan.Men hon var väl extra tolerant mot players vad vet jag=)

Gräsand:De häckar vid sjöar, åar, i parker, i bräckt och salt vatten. Precis som bland många andra änder inom familjen Anatidae bildar den par redan under hösten. Bland de populationer som är flyttfåglar sker detta i vinterkvarteret eller under flyttningen. Hos populationer av stannfåglar är paren oftare trogna varandra livet ut medan flyttfåglarna oftare byter partners.Sedan honan börjat ruva äggen beger sig hanen bort och slår följe med andra hanar för att rugga. När ungarna är självständiga ruggar honan sina vingpennor och blir flygoförmögen i cirka en månad. Efter denna period återförenas hanar och honor. Boet placeras av honan och läggs i de flesta fall mer eller mindre långt bort från stranden, ofta väl dolt i en tät tuva eller under en buske. De bygger egentligen inte något bo utan lägger äggen i en så gott som tom grop i marken. Först när ruvningen kommit igång förses äggen med en krans av dun som honan tar från sin egen fjäderdräkt. Äggen är vanligen 10-12 till antalet, är vitaktiga och saknar fläckar. De ruvas i 27-28 dagar och när ungarna kommit ut ur äggen följer de nästan direkt modern till närmaste vattensamling. Ungarna är flygfärdiga efter 50-60 dagar.


Tävling.

Jag är nu med och tävlar om ett par jeans hos http://djustd.blogg.se och det skulle vara så kul att vinna.Jag som aldrig vinner någonting, men jag ger inte upp hoppet=) Det är ju en kul grej också att vara med i en tävling som inte kräver så mycket nerver eftersom jag inte fixar en riktig tävling för jag skulle kräkas av nervositet haha..Men iaf, ett par nya jeans skulle vara perfekt nu till våren när alla andra börjar shoppa loss och jag som studerar inte har råd att unna mig själv någonting just nu.Jag skulle bli tokglad om jag vann=)


Ozzyälskling.


Seg lördag.

Har börjat städa lite, behöver egentligen plugga men jag ska ta ett svep med dammsugaren med innan sen ska jag sätta igång.Jag ska ta ut Agnetas hundar idag en stund för dom är iväg hos Tomas&Annelie, sen kommer Micke hem från jobbet.Då blir det lite bakning sen förbereda lite inför kvällen.Jennie&Krille kommer hit på lite tacos bara så det blir inget avancerat..Igår tog vi det lugnt, var borta hos Peter&Agneta ett par timmar sen kollade vi på Lets Dance, Micke och Ozzy spillde ut en öl och en whiskey över mattan och soffan när de stimmade runt, hoppas att det inte luktar sen, någon som har nåt husmorstips annars?


Gratis Spotify.!

http://www.wog.se/?r=19 Klicka in er på den länken, beställ hem ett gratis kontantkort från Comviq och värva fem vänner så får ni gratis Spotify Premium med obegränsat med musik=) Hur bra som helst.Hur enkelt som helst.


roadtrip.

Carro och jag ska åka och hälsa på Emelie idag och kolla in köket som jag inte har sett efter renoveringen.Sen blir det till att fortsätta läsa Hamlet som av någon märklig anledning finns som en del av lärarutbildningen.?Hey kids, Att vara, eller icke vara det är frågan..?Fattar inte.Men så är det med mycket annat i livet också, det är inte meningen att det ska vara roligt, just do it.!Nähäpp hoppa in i duschen sen åker vi.


Onsdag.

Vi har haft seminarie i skolan idag men det verkar inte riktigt som att alla lärare har kläm på vad ett seminarie är.Det ska vara obligatoriskt, det är betygsgrundande och alla som inte närvarar ska göra kompletterande uppgifter eller ska det finnas ett senare tillfälle att göra seminariet.Men, nu är det andra gången jag är på ett seminarie som inte uppfyller de här kraven och därmed känns lite smått onödiga att gå på.Vi har nog ändå att göra i skolan utan att det behövs fyllas ut med trams.Visserligen kan det vara bra att få diskutera men då ska det vara för att vi har bett om det.Tycker jag.Men men, börjar fundera på om jag valt fel inriktning, kanske skulle valt drama eller något annat estetiskt?


Tungt.

Just nu är det inte toppen, men det är ju så ibland..Om jag inte minns fel så brukar jag bli vinterdeppig precis när våren är på väg men jag förtränger det nog från år till år..Ska iaf bli skoj att träffa Jenny en stund idag nu när hon är i stan o hälsar på.Imorgon blir de en fika med Emma med, hon har flyttat till Kalmar från Norrköping.Vi gick högstadiet och gymnasiet ihop innan hon flyttade för att plugga till socionom, men nu är hon klar=) Jag har vart nere på gymet och bränt lite fett och sen vart på bibblan o lånat lite böcker till skolan o två för nöjes skull om man kan kalla det för det.Nehepp nu ska jag ringa Jenny och föreslå en promenad i solen..Hej på er.


Kladdkakemuffins


Ikväll har jag bakat kladdkakemuffins, gott=)
Recept:
ca 15 st.

2 ägg
3 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
150 g smält smör
3 msk kakao
Ev. strössel som dekoration
Sätt ugnen på 175 grader.Rör ihop ingredienserna till en slät smet,jag började med ägg och socker sen resten. Klicka sedan ut smeten i folieformar ungefär upp till halva formen. Grädda sedan i ca 15 minuter. Efteråt så penslade jag dem med lite smält smör och strödde på strössel.Klart!


Tisdag.

Idag har jag bara ett kort seminarie från halv elva till tolv.Micke är hemma idag med så det blir nog en lånpromenad med Ozzy och kanske hälsa på lite folk..Just nu sitter jag och väntar på att Lotta ska hämta mig, det blev bara vi som åkte in för Jossan var på en annan tid,Tessans pojk har maginfluensa och Gittan skulle köra egen bil för hon skulle vara kvar i Kalmar.Usch jag hoppas att jag klarar mig undan maginfluensa i år, har åkt på det två år i rad och det finns inget värre.Förutom att man får en platt mage så finns det inga fördelar alls:) Men men, nu ska jag ta min bok och sen klä på mig.Brukar ha en förmåga att bli stressad i dörren även om jag har varit klar hur länge som helst.


Sommarjobbsångest.

Usch sitter och får ont i magen över att tänka på sommaren, vill verkligen inte gå hemma i sommar.Dels så blir det för segt och dels så blir det för fattigt.Någon som har några tips där det kan behövas folk?Vad som helst..Igår satt jag och ringde runt men de tycker att jag är tidigt ute..Jag tycker att det brukar vara så att det är redan i januari som letandet brukar börja.Jag började kolla lite redan då men då kan jag förstå att de inte har tittat på semesterplaneringen men nu börjar jag få panik..Nehepp ett par samtal till innan alla går på lunch.Hej så länge.


Jobbsök.

Idag sitter jag och håller på med sommarjobbsökande.Hoppas verkligen på att jag kan hitta något.Lät lovande att få vara på förskolan lite men under sommaren så slår de ihop dem så det behövs inte lika mycket personal då.Jag känner att jag gärna vill ha ett schema att gå efter, men visst, det är ju så i kommunen att man blir inringd.Det förstår jag, men när vi inte får pengar på tre månader från Csn så känns det lite otryggt.Så jag undersöker möjligheterna att ha ett jobb till.Ska ringa några samtal efter lunch.Hoppas att det löser sig, hatar att ha en sån här knut i magen av stressen..


30årsfest/besök från Vetlanda

I helgen har det varit full rulle..I fredags tog vi det lugnt, Micke hade Jesper på besök och jag låg och läste boken pojken som kallades det.Usch vilken hemsk bok, den är några år gammal och jag har hört mycket om den men inte förrän nu läste jag den..Väldigt gripande..

I lördags var det dags för Andreas 30årsfest, tyvärr så glömde Micke kameran för att han hade satt den på laddning men vi har med oss många roliga minnen iaf.jag var lite nervös innan eftersom jag inte kände så många som skulle komma dit.Men det var jätteskoj och himla trevliga människor så det blev en kanonkväll=)

Igår så kom Daniella och Magnus på besök från Vetlanda, med sig hade de såklart sina två mopsar, varav den yngsta är efter min systers hundar.Det var jättetrevligt, mopsarna hade så himla kul och vi tvåbeningar hade också trevligt med fika och massa mopsprat och annat allmänt=)


Ozzy och jag gick kvällsrundan för en stund sen, och när jag tittade upp i en trädgård så stod det 4 rådjur som stela figurer där.När de såg att vi hade upptäckt dem så började de sakta gå längre bort..Jag tycker att det är så vackra djur.Så häftigt att komma så nära dem också.




RSS 2.0