Långhelg.

Igår var det cruising i Nybro. Min farbror och hans familj körde med sin impala från Mönsterås och de kom hit på grillning innan det var dags att åka och visa upp bilen:) himla trevligt.! Idag har vi varit hos Hasse m familj i E-Boda. De har ju massa djur så vi njöt av lantlivet några timmar innan det var dags att ta tag i dagen. Jag hälsade på mamma en sväng och sen blev det en kort visit hos pappa med. Sen klippte jag gräset som hunnit bli väldigt långt nu när det regnat ett par gånger.. Jag hade tänkt plantera lite denna helgen men det har inte precis varit väder och vi har haft fullt upp ändå. Kanske hinns med imorgon eller tisdag för som det ser ut nu är jag hemma då med. Nu är det uppsatsskrivning som gäller några veckor framöver, vilket innebär en inre stress som ständigt är närvarande.. Men när den är över är det sommar och då är det bara jobb och ingen skola. Så skönt.!


...

Gråtit en skvätt ikväll, tittade på inspelat greys anatomy där det hölls en begravning. Blev påmind om vad som väntar oss och det gjorde så jävla ont att tänka på det. Det är väl därför jag undviker att göra det, känns som en film, som att det inte händer på riktigt. Blir osäker på om jag har förstått, jag trodde det, jag pratar öppet om det men kanske har jag inte fattat? Kan man göra det för den delen? Kanske kan man inte det fullt ut förrän tiden är inne.. När jag hör andra berätta om saker som de går igenom, en del i ungefär samma sits som min familj så lider jag något fruktansvärt med dem. Men jag tänker inte på att jag går igenom något liknande och bär på lika mycket smärta. Fast alla är ju olika, alla har olika erfarenheter och känslor och man kan aldrig säga att man förstår någon annan fullt ut. Nehepp nu är det slutfilosoferat och dags att säga godnatt. Jobbar sista dagen för denna vecka imorgon. Gick förresten jättebra på nya avdelningen idag, trivs bra överallt.. Kan ju ha att göra med att ungar är fantastiska:)


Ny avdelning

Idag ska jag vara på en ny avdelning på Madesjö förskola. De ringde från expeditionen nyss med och behövde någon där som hon sa, frågade inte vart. Men jag måste kolla så att jag inte är uppsatt i skolan, där känner jag mig inte alls hemma. Har ju ingen utbildning där heller men det verkar behövas folk överallt., imorgon jobbar jag i Hanemåla.. Sen är det helg, ska bli skönt för denna veckan har det varit full rulle varje dag., det är cruising på lördag så min farbror och hans fru kommer med sin bil och vi ska grilla. På söndag blir det en sväng till Emmaboda och sen lite pyssel här hemma..


tentan är gjord.

Det kändes ganska bra idag när jag skrev tentan så jag hoppas på att det går vägen..Gör det det så har jag klarat mig över 3årsstrecket utan en enda omtenta.Lite tävling med sig själv det där, gör att man pluggar hårdare för att klara varje tenta:) Jag målade min telefonbänk med en omgång grundfärg igår, tänkte målat en till idag men det får bli till helgen.Jag satte mig ner och skickade iväg 250 kort för framkallning istället.Ska göra ett album till mamma som hon kan ha hos sig och titta i.Beställde förstoringar på Alice&Estelle också som ska pryda väggen:) Det regnar idag men jag ska ta med hundarna på en promenad i stan och sen hälsa på mamma.


Tenta imorgon..

Jahopp, bara att skriva om hela j*vla inlägget igen eftersom hundarna i vanlig ordning slet ut sladden..Imorgon är det tenta mellan 9-13, är inte alls upplagd för det kan jag säga..Men det är bara att bita i det sura, fördelen är ju att det är det sista vi gör i skolan innan sommaren förutom några handledningstillfällen och en redovisning.Vi ska ju sitta hemma och skriva en miniuppsats på 7,5 poäng sista kursen..Ska bli så skönt med sommar och bara ägna sig åt att jobba och när man är ledig så är man ledig och kan göra allt det där som man inte hinner när man måste sköta skolarbetet.Ska bli gutt!Är så himla trött i huvudet just nu så jag orkar knappt läsa mina böcker, det går liksom inte in.Men det är väl mycket det här med mamma som maler medvetet och omedvetet, sköterskan ringde igår och mamma har blivit sämre..Medicinerna gör inte sitt längre och mamma var jätteledsen igår..Hon hade på något vis börjat hoppas och tro att hon skulle bli frisk eftersom hon har mått så bra sista tiden..Men det är nog så man gör, man hoppas in i det sista, människan är nog skapt så..Inte ville hon prata heller men hon är väl inte mottaglig just nu..Bara att finnas där och stötta och prata bort någon timme är mycket värt när man bara ligger i en sjuksäng hela dagarna..

Jag jobbade på ett nytt ställe igår, himla mysigt var det.På torsdag blir det ytterligare en ny avdelning..Är fortfarande nervös när jag ska på nåt nytt ställe men nu börjar man bli lite mer van så det går iaf att somna om kvällarna:) Rutinerna är ju ungefär lika men det är unika barn och unika föräldrar man träffar så man får aldrig hamna i nåt mönster för hur man är utan man måste vara föränderlig..Det är ett roligt och utmanande yrke jag har:)

Idag har jag förutom att plugga burit massa ris tillsammans med Micke så nu slapp vi den högen i trädgården, oc så har jag spacklat min telefonbänk så nu ska jag ut och köra en omgång med putspapperet sen är den redo för att grundmålas.Det går inte så fort framåt utan det blir lite i taget, när jag har tid och lust helt enkelt..Jobbigt när man har så många ideer som man vill förverkliga men allt har sin tid..

Söndagsrusning.

Den här dagen gick fort, men har hunnit med en del ändå. Dagen började med att vi var och åt english breakfast hos Jennie, Krille och bebisarna.. Nu är dom i en mysig period, de ler och gör små skrattljud när man pratar med dem, underbart! Efter frukosten gick vi en skogspromenad med alla hundarna. Sen åkte vi hem och jag satt med examinationsuppgiften någon timme. Ikväll har jag jobbat hos mina gamla igen. Imorgon börjar jag på ett nytt ställe, nervöst med kul. Ska bli kul att lära känna nya barn, nya lärare och föräldrar.. Alltid lite nervöst innan man kommer dit..


Fredag.

Skåpet som vi la ut till försäljning sålde vi på några timmar så nu är det tomt i gästrummet.. Men det fyller vi snabbt, har ju min gungstol som ska vara där med.. Idag har jag jobbat hos mina gamla, det var ett tag sen sist. Ikväll testade Micke och jag ett nytt recept, bakpotatis med chèvreost fyllning och helstekt timjan& rosmarinkryddad oxfilé. Mums! Kan jag verkligen rekommendera:)


Projekt

Jag skrev en ''att göra lista'' igår, den blev lång.. Har iaf bockat av en sak och det var att ringa en auktionsfirma angående skåpet vi fick av Mickes farfar, det är fint men innebär en väldans massa jobb.. Så vi ska kolla upp lite om det så vi inte gör oss av med det om det är nåt värde i. Tror dock att det är en hobbysnickare som har gjort det., iaf så håller jag just nu på med min telefonbänk som ska målas och få nytt tyg. Sen är det ju skolan med förstås, har tenta nästa vecka:(


Jobb.

Idag ska jag jobba en sväng i Madesjö, kl 9-13. Ska bli kul för det var länge sen jag var där nu. Varje gång de har ringt så har det varit skola eller så är jag redan bokad på jobb.. Så det blir kul! Vi började ju skriva grupparbete igår och vi trodde absolut att vi skulle behövt sitta och skriva idag med men vi ska bara ses imorgon en snabbis innan redovisningen så arbetet är så gott som klart. Nu längtar jag till sommaren då man får lägga skolan åt sidan några månader..


Skolstart efter påskledigheten

Dags att åka till skolan igen, så tråkigt med tanke på hur dåliga de senaste föreläsningarna varit.. Hade gärna skippat föreläsningen om det inte vore så att vi ska ha grupparbete efteråt.. Igår var vi hos Jennie&Krille, vi käkade och myste med de små.. De blev två månader igår så de fick haremsbyxor i månadspresent av Micke och mig:)


Påsk

Påskhelgen för oss har varit härlig med lite långledigt tillsammans. Både Svärfar Peter och min mamma fyllde år igår så först var vi hos Peter och Agneta och efter det samlades vi hos mamma. Häromdagen så var mamma väldigt förvirrad så jag var orolig för att det skulle vara likadant igår men som väl var så hade hon en bra dag. Det var Micke, jag, Jennie,Krille, barnen, Birgitta&Sven-Åke och Gunnel som var hos mamma. Vi drog ut hela sängen ut i foajén så vi fick plats allihopa. Mamma blev jätteglad för sina örhängen och hon var så nöjd efter kalaset. Så det kunde inte blivit mer lyckat. Väldigt skönt eftersom jag har bävat för den dagen hela veckan, väldigt känslosamt att veta att det förmodligen är hennes sista födelsedag. Jag stod i guldsmedsaffären med gråten i halsen när jag valde hennes present.. Jobbigt men jag är så tacksam för att dagen blev så himla fin. Glad påsk på er!


Shoppingtur

Idag köpte jag nya promenadskor, reebook easytone. Har testat dem en liten sväng idag, kändes okej men ovant. Hoppas att de gör lite nytta i alla fall, tror ju inte precis på mirakel för rumpan som i reklamen men däremot tror jag hållningen blir bättre eftersom man måste koncentrera sig när man går.


Söndag

Idag tänkte vi fixa lite här hemma, kan behövas ibland.. Dessvärre är Micke förkyld nu så han är lite småseg stackarn:( vi skulle varit hos Jennie och Krille båda två igår men jag åkte själv medan han var hemma. Mysigt att gosa med de små, de börjar redan bli stora tycker jag.. Tittar på en och ler, underbart<3



RSS 2.0